Phone

+ 31620450067

Email

ingrid@ilysi.nl

Eladaki Premium Extra Virgin Olijfolie super gezond is. Het bevat veel essentiële stoffen zoals Oleocanthal, Oleuropein en Oleoceine. Uit vele onderzoeken is gebleken dat deze stoffen een gunstig effect hebben op de gezondheid, zoals:

  • Ontstekingsremmend
  • Beschermend zijn voor Hart en bloedvaten
  • Verlaagt de bloeddruk  
  • Helpt bij beheersen van de bloedstolling
  • Kanker. 

De antioxidanten beschermen de gezondheid tegen oxidatieve schade. Omdat extra virgin olijfolie enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevat, heeft het niet dezelfde cholesterol verhogende  werking als verzadigde vetten. Het Kretenzische dieet heeft veel belangstelling gehad bij de wetenschap, uit Amerikaanse en Franse studies bleek dat door het gebruik van het kretenzische dieet verlaagde sterftecijfers zijn te zien , zo ook minder hartaandoeningen en een vrij laag risico om kanker te krijgen. De Premium eladaki extra virgin olijfolie behoort tot een klasse van oliën die lipidenoxidatie in het bloed beschermt onder gezondheidsverordening EU-nummer 432/2012

Als we het over de smaak hebben, kan ik je vertellen dat de olijfolie van twee verschillende olijfboomgaarden niet hetzelfde smaakt. Eigenlijk hetzelfde als met wijn van twee druiven plantages. Elke Olijfolie is dus uniek. De zuurgraad is het belangrijkste factor die de kwaliteit bepaald, de laagste zuurgraad geeft de beste olie. Zo heb je:

EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE (A kwaliteit)

Dit is een olie van de eerste koude persing. Om het Label extra virgin te krijgen, moeten de olijven koud geperst worden zonder toevoeging van heet water of chemicaliën tijdens het proces. De zuurgraad moet minder zijn dan 1% en de smaak en geur moeten uitstekend zijn.

VIRGIN OLIJFOLIE (B kwaliteit)

Dit is ook een olie van de eerste persing, maar de olijven kunnen van mindere kwaliteit zijn. De zuurgraad ligt tussen de 2% en 3%.De smaak is minder mild dan de extra virgin olijfolie.

PURE OLIJFOLIE of gewoon OLIJFOLIE (C kwaliteit)

Dit is een mengsel van een eerste persing olijfolie en een geraffineerde olijfolie. Deze olie bevat weinig vitamine E en andere hoogwaardige voedingsstoffen. Daarom kun je deze olijfolie beter niet gebruiken voor salades en dressings en is beter geschikt voor koken op hoge temperaturen. Deze olijfolie is dan ook goedkoper.

DE ELADAKI PREMIUM EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE ( A+ kwaliteit)

Dit is een extra virgin olijfolie met een Premium label omdat het aan alle criteria voldoet, zoals een hele lage zuurgraad en het gehalte van vitamines en voedingsstoffen die heel hoog zijn. Hier gaat een uitgebreide keuring aan vooraf.

Deze olie heeft een perfecte balans qua smaak, geur, aroma, kleur en zuurgraad (lager dan 0,5%). Omdat het totaal van de geanalyseerde componenten groter is dan 500 polyphenolen, behoort de Eladaki olijfolie tot de categorie die de gezondheid beschermen.

Dit is gebleken door een analyse die is uitgevoerd door de National Kapodistrian University van Athene ( Gecertificeerd OLE_1412)Wanneer je minstens 20 gr per dag consumeert van de Eladaki extra virgin olijfolie, dan zorg je voor een gezonde basis van je voeding, en geniet je van de vele gezondheid voordelen.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *