Phone

+ 31620450067

Email

ingrid@ilysi.nl

Olijfolie niet alleen veel voordelen biedt voor de gezondheid, maar ook voor de schoonheid? Het bevat naast veel antioxidanten ook vitamine E en K.

Historische onderzoekers beweren dat het eerste gebruik van olijfolie door de mens, naar alle waarschijnlijkheid voor cosmetica was. De gastronomische voedingskwaliteiten zijn pas veel later ontdekt.

Zo gebruikte een welgestelde burger in het oude Griekenland zo´n 55 liter olijfolie per jaar, 30 liter voor de lichaamsverzorging, 20 liter voor de voeding en een halve liter als medicijn.

Deze cosmetische eigenschappen van olijfolie is in de loop van de tijd veranderd in een wetenschappelijk feit.

Daarom word het veel gebruikt voor cosmetische behandelingen voor huid en haar.  Doordat de zuurgraad  vergelijkbaar is met die van onze huid, wordt het heel goed opgenomen, en voelt het niet plakkerig aan. De antioxidanten die in de extra virgin olijfolie zitten, leveren een strijd tegen de vrije radicalen die de oorzaak zijn van huidveroudering. Een gezonder product voor de huid is er eigenlijk niet, het is 100% biologisch.

Je kan bijvoorbeeld ook je make up ermee verwijderen door wat druppeltjes olijfolie op een vochtig watje te doen.

Of….masseer je nog vochtige gezicht ermee in en laat het even  intrekken. Het is vocht inbrengend en geschikt voor alle huidtypes. Bij een hele droge huid kun je het ook een nachtje laten intrekken en het de volgende ochtend afspoelen.

 

20200316_132124

Het is ook dagelijks te gebruiken onder je dagcrème, vooral in de wintertijd houd het je huid zacht en soepel. Zet een klein druppelflesje met extra virgin olijfolie in je badkamer en masseer eerst een paar druppeltjes Eladaki olijfolie op je gezicht alvorens je een vocht inbrengende crème aanbrengt.

Wanneer je heel droog haar hebt, dan kun je de droge punten inmasseren met wat olijfolie. Wil je het als masker gebruiken dan is het fijn om deze iets verwarmd op te brengen. Dek het even af met plastic folie en laat het 15 a 30 minuten intrekken. Vervolgens was je je haar met jouw favoriete shampoo. De olijfolie werkt als een extra conditioner voor je haar en zal futloos haar meer glans en een oppepper geven. Voor mensen met al vet haar van zichzelf , is het af te raden.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *